Home » Wat is er te doen

Wat is er te doen

Wat is er te doen in de omgeving van de Roerdinkhof en Winterswijk?

Winterswijk is Nationaal Landschap en biedt een veelheid aan bijzondere planten, bloemen en dieren. Boeiend zijn de natuurreservaten, de steen- en kalkgroeve en de zwerfkeien. Wilt u meer over alle aspecten van het Roerdink weten dan kan ik daar in een rondleiding uitgebreid op in gaan. Na de rondleiding wordt er koffie met wat lekkers uit de streek geserveerd.

Wooldse veen

Het Wooldse veen ligt op de grens Nederland en Duitsland. Dit is ongeveer 1km van de Roerdinkhof. Ook hier loopt een fiets en wandeltocht genaamd veenroute doorheen. Deze tocht is ca 17 km. Het is ook mogelijk om onder leiding van een gids het Wooldse veen te verkennen.

Steengroeve

De steengroeve ligt ongeveer 6 km de Roerdinkhof. Als gevolg van bodembewegingen werden er diverse lagen naar boven gestuwd. Met de ontginning van de Muschelkalk, gevormd zo`n 230 miljoen jaar geleden door afzetting van kalkrijk water van rivieren in de ondiepe binnenzee, werd even na 1930 begonnen. Aanvankelijk bedoeld als wegverharding, later gebruikt als landbouwkalk en vulstof voor asfalt. Dankzij de groeven, die zo`n 30m diep zijn kunt u een blik in het verleden werpen.

De Steengroeve

De steengroeve

Bekendelle

De Slingebeek stroomt door de Bekendelle. Een bosrijke omgeving waar u een mooie wandeling kunt maken. Tevens staat hier de Berenschot Watermolen. De watermolen is te bezichtigen en in gebruik als restaurant. De Bekendelle is ongeveer 4 km van de Roerdinkhof.

Bekendelle

Bekendelle

Vanuit bed & breakfast Roerdinkhof vertrekken circa 17 wandel- en fietsroutes. De route`s verschillen in lengte van 5 tot 45 km en komen langs zeer mooie plekjes rond Winterswijk.

Kaasboerderij en herberg Harmienehoeve

Bij Kaasboerderij en Herberg Harmienehoeve (10 minuten lopen) (www.harmienehoeve.nl) wordt sinds 1969 echte Winterswijkse kaas gemaakt en kunt u een kijkje in de ‘keuken’ nemen en zien hoe kaas bereidt wordt. Iedere zaterdag om ca. 11 uur bent u van harte welkom voor een rondleiding. In de Landwinkel vindt u naast de diverse soorten boerenkaas een ruime sortering verse boerenzuivel en andere streekproducten waaronder Achterhoekse souvenirs. In de herberg kunt u heerlijke pannenkoeken eten of een Achterhoekse vespermoaltied.

kaasboerderij

Kaasboerderij Harmienehoeve

De Balkende Ezel

Leuke wandeling met een Ezel in een ander buurtschap van Winterswijk n.l. Huppel. Naast de rust en ontspanning die de ezel biedt, is gebleken dat de ezel een geweldige metgezel voor jong en oud is. De volwassenen wandelen en de ezel draagt met veel liefde en plezier uw bagage en eventueel de kinderen. Er zijn door De Balkende Ezel verschillende routes uitgestippeld van ca. 2, 3 en 4 uur, door een mooie bosrijke omgeving. Onderweg kunt u genieten van een goed gevulde picknickmand. Voor meer informatie of reserveren kijk op www.debalkendeezel.nl.

balkendeezel1

Brömmels

In de omgeving van Roerdinkhof (15 minuten loopafstand) is geitenboerderij Brömmels waar ze op ambachtelijke wijze geitenkaas maken. In de boerderijwinkel verkopen ze naast geitenkaas en o.a. zelfgemaakte jam. Deze producten worden gebruikt voor het ontbijt van de Roerdinkhof.  Daarnaast is een rondleiding met kaasproeverij mogelijk. Ook kunt u een wandeling met 2 geiten op een uitgezette route maken en eventueel een picknickmand meekrijgen met allerlei lekkernijen. Voor meer informatie ziewww.brommels.nl.

Brommels

Golf & Countryclub Winterswijk

De Golf & Countryclub Winterswijk speelt op de prachtige golfbaan de Voortwisch in het buitengebied van Winterswijk, Gelderland. Naast de mogelijkheid voor leden om met (golf) vrienden en familie van een ontspannen rondje golf te genieten, biedt de vereniging ook alle mogelijkheden om in georganiseerd clubverband te golfen. Voor meer informatie zie www.golfclubwinterswijk.nl

golfclub

Golf & Countryclub Winterswijk

Overige tips:

www.wandeleninwinterswijk.nl

www.achterhoektepaard.nl

www.wijngaardhesselink.nl

www.dewoord.nl

www.nieuwbovenhuis.nl/activiteiten

www.sevinkmolen.nl

www.anholter-schweiz.de

www.plattelandstoerismeachterhoek.nl

bezorgservice C1000/ BBQ service

www.boerenrecreatie.nl

folders